去左呢间都有一段时间,原因系近我公司,呢间餐厅一定要中午去到,否则会好多人迫、有D𩠌会俾人抢哂,D 𩠌比起其他食店系好似健康少少,但始终系多油,连西兰花、耶菜花都加左糖,跟本无必要,夹左唔系好多𩠌,就已经成 83 蚊,跟本唔值呢个价,贵到飞起,D 汤日日都系一样,又唔出新款。上次见到有客人食完饭,佢将D餐具连个底盘放入你地个洗碗兜度,之后有个洗碗工就即刻大力抽起个底盘,再将个底盘掟落下面个兜度,我先知原来餐具同个底盘系要分开放,但你地又无指示,但态度都唔洗咁样,请你地改善下。本身附近都有其他素菜餐厅,但未去过,价格好似更贵。上环呢区D餐厅都系又多味精、又贵又唔健康,之后都系决定带饭算。

2019-02-22
午餐