2021-08-31 199 浏览
🦀康记菜馆今日胡迪警长...终于去咗长洲度假🥳嚟到长洲..其实我呢个大乡里就只系谂到大鱼旦、芒果糯米糍,但今次唔同..朋友带咗我去试海鲜🤤🏆🏆🏆🏆蒜茸蒸扇贝佢只只都好大只好足料🤩佢蒜茸劲足料、爆多蒜茸🤤🤤对于我呢个重口味嘅人嚟讲..捞饭食不得了🤫🤫🤫粉丝再捞埋扇贝一野笔落后、再加埋一啖饭😮‍💨系享受🤤🤤🏆🏆🏆🏆辣酒煮花螺一放上枱,个阵辣酒已经扑鼻☺️我就知..呢兜野坚🤫佢个汁捞埋饭食又系好正🥰佢每一只花螺都索到佢个辣汁,同埋花螺大大只,数量又多😎几个人分、闲闲地都4-5只🥳🥳🏆🏆🏆🏆椒盐鲜鱿佢呢个炸粉唔系话好多,唔会食到个口好似「张」住咁🤫薄薄一层...再点埋汁食..呢个又系出色之作🥳🥳🥳加上佢份量真系好足够、真心岩哂一大班人一齐食🤫🏆🏆🏆🏆豉椒炒蚬/豉椒蛏子首先要赞一赞,佢哋大部分都无食到有沙,睇嚟事前功夫做得好足😎加上大大碟入面,差唔多全部都开哂口🥰唔会好似出面咁..大部分都未开口,但呢间就足砰啦🤩🤩其次系,佢地镬气好够,豉椒爆得香d蚬同蛏子😚😚每一只都入哂味🤪🤪🏆🏆🏆🏆蒜茸开边虾虾王嘅我表示...正呀🥳🥳佢将一只一分为二,方便我呢d又想食、又唔想剥虾嘅人🤫加上佢正正因为分开咗蒸,所
🦀康记菜馆

🏆🏆🏆🏆蒜茸蒸扇贝

🏆🏆🏆🏆辣酒煮花螺

🏆🏆🏆🏆椒盐鲜鱿

🏆🏆🏆🏆豉椒炒蚬/豉椒蛏子

🏆🏆🏆🏆蒜茸开边虾
虾王嘅我表示...正呀🥳🥳佢将一只一分为二,方便我呢d又想食、又唔想剥虾嘅人🤫加上佢正正因为分开咗蒸,所以虾身好入味🤪虾肉弹牙,唔会话梅🤫🤫食落去就知佢唔系好似出面咁比哂d死虾你🤩🤩

总括依然.....佢每碟份量都好大碟......系饱到癫🥳🥳同埋一定要食饭🥳🥳因为捞饭真系好好食🤤🤤🤤🤤🤤加上佢座位阔落,个日去食又落雨又成,但完全唔会觉得湿湿笠笠,加上职员好好礼貌,比你拣位坐😎你知啦...有d餐厅唔比你拣..厌你烦🥲但呢间d呀姨好好人🥰🥰

🏠康记菜馆 (长洲)
长洲北社海傍道11A地下

味道:5/5