2021-11-24 41 浏览
琴日放假同朋友出街松一松,于是去左铜锣湾呢间日本餐厅食饭,一入到去成个格局已经好有日本气氛,重有个吧台位,我相信应该系夜晚为客人提供omakase,我同我朋友一人简左一个餐,我简左一个角切鱼生丼,而我朋友就简左一个牛肉寿喜烧定食,佢一开始黎左个前菜先,前菜个日式蒸蛋,蒸得好滑好好食,之后先开始黎佢嘅主菜,首先讲下个鱼生丼,呢个丼饭,用既鱼生非常新鲜,而且刀工都好好,切到每一粒大小差不多,令到每一粒口感都差无几,可以享受到每款5同鱼生嘅味道,再加埋我食到佢个饭有加入醋,所以连d饭都系咁好食,海鲜嘅种类繁多,而且佢跟餐有一个面豉汤,个面豉汤非常浓郁,非常足料好好饮,至于牛肉寿喜烧定食,呢个非常之有惊喜,佢个牛肉锅,好足料而且汤底有啲甜味,用佢个汤底捞饭,简单一流,再用牛肉点蛋汁食,加重牛肉既味道,食完成个牛肉寿喜烧定食,有一种幸福既感觉,食完野之后,佢最后跟餐会有一个柚子雪糕同埋咖啡俾我哋,个柚子雪糕入边真系有一粒粒嘅柚子,非常特别,而佢嘅咖啡因为自己煲嘅关系,有一阵阵嘅咖啡浓香,而且饮落非常之滑,总括而言,依间餐厅用心煮食物,净系呢一样都已经值回本价。