2020-11-06
呢间餐厅以前都算出名,但我系第一次食,服务同环境都算正常,但食物出哂事。首先黎左个雪山叉烧包,好干,似隔左夜,入面叉烧冇乜汁又冇味,整体食落似食紧有馅既饼干。第二,小笼包,有个锡纸兜装著既,个皮呢好似去百佳买𠮶啲水饺咁干争争,个馅都可以既猪肉有姜。整体而言,工厂急冻小笼包。第三样系明酱凤爪,其实呢个算正常嘅,只系呢呢呢呢全部都系味粉加辣油,配菜先好笑,有几条乌冬喺下边,好唔好食唔讲啦,我卖相都唔得啦。好跟著下一样,流沙奶皇包,嗱呢个都合格嘅,但系个包就干咗啲,都馅就咸咗啲,仲有咸蛋渣喺度添,整体还可以。好啦佢个烧卖王,你做得点心专门店呢个都fail,我真系冇嘢讲,个烧卖系应该用虾肉同埋鸡肉整嘅,冇咗猪肉嘅鲜味同埋口感真系争好远。最后,咸水角,呢个真系唔掂,上面好多锅浓,食落似隔夜煎堆,馅劲少又冇味,食完有种千年油既油益张住过喉咙,好似有痰唔上唔落,卡著喉咙...到底几耐冇换油呀...最后呢个只系我靠食去估佢制作方法,纯个人意见,希望年轻老板认真面对质素问题,快啲改善,生意兴隆。一个煮开野食既平民上
服务同环境都算正常,但食物出哂事。
一个煮开野食既平民上