2022-01-31 248 浏览
食牛肉蛋包饭个炒饭系炒㶶晒嘅,食落口一阵㶶味,有时食到嘅饭焦唔系日式炒饭有焦香味嘅type,系㶶&苦&臭。啲牛肉少到成个饭食得几块碎肉片,无肉味嘅肥牛片整碎,居然有筋之余又要嚡。最后系个白汁,完全冇味,就咁食都试唔到有味。成个炒蛋包饭连汁好似无落盐咁,无味道,得㶶豉油炒饭味。态度方面,入去时舖头一个人都冇,谂住坐入啲嘅时候个老板叫住我:「坐𠮶张枱吖」,系都要人坐近门口位揽客。问其:「有冇tissue呀唔该」,之后眼啤啤无回应拍个纸巾盒摆系枱,见店舖装修咁有日本风格,本来以为个店员or老板咁串系𠮶啲日本工匠硬掘掘嘅艺术家feel。谂住态度呢家嘢其实都冇咩所谓,甚至有啲期待味道应该好出色。蛋包饭望落好得,食落口一阵啰味,原来唔系职人魂,系得态度臭串啫。味道好嘅话串都算啦,点解可以系难食㗎呢。
食牛肉蛋包饭

蛋包饭望落好得,
食落口一阵啰味,
原来唔系职人魂,
系得态度臭串啫。

味道好嘅话串都算啦,点解可以系难食㗎呢。
牛肉蛋包饭(白汁)