2020-09-21
19-09-2020好友请食饭, 我负责拣地方, 脑海即刻闪出呢间台湾店。去年无缘食, 而家难得有人请, 二话不说食佢!中环太大雨, 虽然有遮, 但都要湿身😢 接近2点才去到舖头, 大概有8个人在排队 (正常既现象吧!) 咁辛苦上到黎, 几多人都要等😂😂¤ 外省牛肉面: 汤底浓郁, 牛筋超"橡筋"; 其他台湾店既牛肉面一般只得辣味, 但佢呢碗牛肉面仲有少许麻辣既味道, 好有惊喜!¤ 鲔鱼蛋饼: 蛋饼系必试品, 朋友不吃芝士, 所以点了tuna 蛋饼。我觉得有点淡, 酱汁唔够, 下次有机会一定要食芝士味啊¤ 甜不辣: 面头第一块沾了太多椒盐粉, 呛了一下😭 我喜欢佢似年糕既口感! 虽然限时45分钟, 但外面落著大雨, 没有其他人等位, 我地都坐多一阵先离开! 如果唔驶等位更加好!😂😂😂😂