天气转凉真系最啱去打边炉,今晚就黎左四季文昌‬打边炉,门口上一楼再入到去,英伦风已经深深吸引著我,成个间格装潢令人有舒服既环境,即刻食欲大增啦我地简左1锅2食冬日2-3人套餐,入面仲有三文鱼刺身超级厚+肥美!!海南沙姜脆猪手,口感Q弹知皮又厚又爽,一口惹味既沙姜,开锅前既开胃小食唔洗讲!黎依到一定系先食招牌椰子鸡锅!2个椰青水+鸡汤,台面有个小漏斗店员话沙流完鸡就食得,好贴心安排虽❣️椰子阵阵清香配埋鸡一齐食,滑而不腻,文昌鸡肉又够结实,叫左半只食,讲明今日主菜系牛嘛另一主角汤底「雪浓牛骨汤」 第一次食系韩国,估唔到第二次系香港仲要黎打边炉,店员说汤底真的跟足韩国整法,用牛骨、牛膝骨,牛内脏等 熬制六小时以上,务求将全只牛既精华熬成雪白色既高汤;依个汤就比岩岩既椰子鸡汤浓郁好多,仲有少少甜,原来仲加左好多白罗白,难怪味道咁浓咁好饮,我都真系饮左2碗先开始打边炉 依个雪浓牛骨汤仲配牛肉拼盘,黑毛和牛肩胛肉 同埋 加拿大牛舌,牛肩胛肉油花均衡,食起黎软嫩适中;牛舌切成薄片好快熟透,肉质较结实喜欢有嚼口既人岩食最后2款牛,山形A5和牛肉眼肉质依起黎特别嫩,脂肪比较多油花非常靓,分布均衡口感浓郁

最后2款牛,山形A5和牛肉眼肉质依起黎特别嫩,脂肪比较多油花非常靓,分布均衡口感浓郁,食起来入口即溶风味浓厚(坚.雪花)

安格斯牛小排,肉质结实但无难嚼既感觉,品尝到柔软既口感

海南手工丸;比机制弹牙鲜甜肉汁丰富

健康野菜篮 + 养生菇菌篮;分量都好多

日本稻庭乌冬;同平时成日食既粗圆乌冬完全唔同,面条口感幼滑特别有口感

特别推荐❣️❣️柑枯加豉油超好味!酸酸甜甜少女之爱😚😚就算加左辣椒🌶️都唔会系超麻食唔到既感觉,正!