2022-02-23 451 浏览
建议:热食食落时甜度会劲左,可以考虑拣番啲无馅/ 无甘甜既口味🍔🍨作为#雪糕控 「冻天食雪糕」依个理念,应该都唔会有咩人反对☃️ 不过既然冻到甘最后决定一战热食😂 话说上年尾已经见到Häagen-Dazs 出左新野-Häaburger。今次试左:▫️Häaburger (HK$60)雪糕口味可以自选,拣左平时比较少见既云呢拿焦糖朱古力蛋糕🤍 落完单拎到上手唔洗5️⃣分钟,暖笠笠既感觉都几得意😌 加上夹住既面包仲要烘过好脆身,而且都几软熟。云呢拿焦糖朱古力蛋糕,就甘冻食应该几正,不过热食溶溶地啲就好甜😌 食到中间,个包吸埋溶左雪糕开始变软身,食落个感觉好似更加甜😂整体味道都唔错,不过性价比就真系唔高。睇张Poster 以为会好似飞碟甘做到脆边,但到手其实就系两块面包夹住一球雪糕。差唔多既价钱,下次应该会拣番普通Cone/Waffle Cone 🍦 另外,仲3️⃣款新口味既雪糕-The Twist扭纹脆脆系列。虽然唔系间间都有齐口味,上次净系试到朱古力X抹茶,味道唔错有茶味得黎,朱古力又唔会过甜。

今次试左:
▫️Häaburger (HK$60)

外卖自取