2021-08-03
今晚去APM原本谂住去FOOD COURT,点知而家无咗(应该装修),于是周围行吓睇吓食咩好,行过PIZZA HUT又好耐无食,于是入咗去。首先就叫海鲜宽条面(细个时劲钟意食佢),跟住叫埋西班牙海鲜炒饭同烟肉忌廉薯条。第一个上嘅系烟肉忌廉薯条,啲薯条够热又够脆,但反而啲忌廉酱就完全唔得,几淡无味,斋计应该薯条都仲浓味,唔驶沾啲酱都得。然后到海鲜宽条面,点知都系偏淡,而且啲忌廉汁好稀,同埋啲宽条面超淋,同以前食嘅系两回事,完全唔得。最后到西班牙海鲜炒饭,啲饭唔热,虽然有味,但系葡汁味,似葡国海鲜炒饭多啲。最紧要系睇张单时要加一,但由喺出面拎飞开始到埋单俾钱都完全唔觉有服务,啲侍应态度又差,埋单又系自己拎张单去收银埋(记得以前食都唔系咁,系侍应过嚟埋。咁样都要加一,完全讲唔过去,反而觉得茶餐厅仲好过佢,唔值得再去。