2019-07-03
今日突然好想食日本野,上网睇,呢间d嘢食几得意,由其系佢个电击鸡翼,好有兴趣想试下,见佢近近地,放工就揾个朋友一齐去食🤤一去到,个场已经满左九成,剩返一张二人枱,好彩早一步,原来好多都book左🙈一打开menu,吾洗念,第一样一定系电击鸡翼😂 好surprise,一咬⋯⋯系冻嘅😱 甜甜地好开胃,咬落仲有阵阵芝麻香,好滋味😋厨师将佢切成单骨,更容易食,非常细心。好耐冇食加州卷,心血来潮叫一个来试下😍一上台,饱满既饭卷比满满既蟹籽包裹著,我好钟意食蟹籽,佢大旧到我一啖咬唔哂,d蟹籽多到跌返落碟,完全满足到我呢个爱蟹籽之人😁😁食日本菜,当然唔小得过刺身啦,细细地叫个四款嘅刺身盛先🐠🐠呢块三文鱼不得了,厚到呢,而且好新鲜👍赤贝,真系估吾到咁好食,新鲜,口感好爽甜。主菜来啦,鳗鱼炒饭,饭面有两块大鳗鱼,再用鳗鱼粒炒香饭底,再夹埋鳗鱼汁,简直系完美搭配啊!铁板煎松软牛舌,个人吾系特别钟意食牛舌,但好意外地觉得好好食,首先佢两边烧得好香,咬落去一阵焦香味。平时唔系好食牛舌嘅我,就系怕佢𠮶种滑潺潺嘅口感,但系佢厚得来仲好松软,真系冇改错名,最后成碟食晒🤣🤣另外仲叫咗一个牛油果沙律,中间仲有只温泉蛋,味
一打开menu,吾洗念,第一样一定系电击鸡翼😂
食日本菜,当然唔小得过刺身啦,细细地叫个四款嘅刺身盛先🐠🐠
呢块三文鱼不得了,厚到呢,而且好新鲜👍
赤贝,真系估吾到咁好食,新鲜,口感好爽甜。
另外仲叫咗一个牛油果沙律,中间仲有只温泉蛋,味道尚算唔错,不过真系眼阔肚窄,今餐饭两个人食真系劲劲劲饱,最后都系食唔晒🤣🤣