2022-01-05 196 浏览
新开啲酒烧弄,以港式霓虹灯作招牌,好易认到,浦开大角咀,大全街系大角咀几条食街之一,虽然离奥运站有8分钟脚程,但都值得一试。港式串烧同朋友饮下野食下串烧,我会形容酒烧弄系串烧吧,有不少酒可选。两条佬一定系摸住酒杯底倾下计啦。两个人推介二人十串餐,包晒咩都有咁啦⋯⋯猪牛羊鸡咩都试晒。食材新鲜,唔系hea唔系什么东北烧,唔用大量香料盖晒啲肉味。完成系食到肉质鲜嫩。二人餐包十串:鸡肾,鸡翼,鸡软骨,鸡颈肉特别系鸡颈,嫩爽…正😄有少少烧焦味,所以十分香脆唔会太鞋,仲系多汁肉嫩。蔬菜🥬,有啲淡口可以加少少盐,不过是多汁爽口,以瓜为主:茄子🍆,翠肉瓜。另外要加分啲系芝士年糕,系下脆内香加埋紫菜,个唔到又几夹吓,钟意年糕嘅人一定要试。我个人主角就系牛舌同牛花腩肉:牛舌一啲都唔韧,系厚切,啖啖肉,系新鲜牛舌嘅爽口同嫩肉感。仲有另一样主角系牛花腩肉,唔会太肥系嫩口多汁,如果要熟啲记要事前讲讲,不过我觉得可以接受。👍最后最后,叫多左好多野:两个人仲点左猪软骨桥麦面,香浓猪软骨汤面🍜。池鱼:香口𩠌酒菜牛蒡渍:浓香爽口醒胃菜山药:爽口鲜甜两个人一路倾一路点一路食,食到人地打洋🤣🤣🤣

两个人推介二人十串餐,包晒咩都有咁啦⋯⋯
猪牛羊鸡咩都试晒。

二人餐包十串:
鸡肾,鸡翼,鸡软骨,鸡颈肉
特别系鸡颈,嫩爽…正😄
有少少烧焦味,所以十分香脆唔会太鞋,仲系多汁肉嫩。

我个人主角就系牛舌同牛花腩肉:
牛舌一啲都唔韧,系厚切,啖啖肉,系新鲜牛舌嘅爽口同嫩肉感。

最后最后,叫多左好多野:
两个人仲点左猪软骨桥麦面,香浓猪软骨汤面🍜。

池鱼:香口𩠌酒菜
牛蒡渍:浓香爽口醒胃菜
山药:爽口鲜甜

两个人一路倾一路点一路食,食到人地打洋🤣🤣🤣