2024-02-01
AIRSIDE 开咗都一段日子,今日放假唔知去边好,就决定的起心肝去参观下🤣👀.拣咗间位于商场6 楼嘅Cafe 坐,Cafe 系采用半露天嘅装修设计,而且系pet friendly,室外就可以俾有带宠物嘅食客坐,而我哋就拣咗坐室内,餐厅俾咗个窗边嘅榻榻米位置我哋,有种去咗旅行好chill嘅feel,仲要一路食一路可以望住啲猫猫狗狗,真系好治瘉🥰🫶🏻酱烧牛肉饭卷 $88食韩国嘢又点可以唔嗌Gimbap,饭卷望落平平冇奇,但就做得好正宗,牛肉腌得好入味但又唔会太咸,夹埋其他配料一啖放哂入口,感觉好似飞咗去韩国咁🇰🇷🤤烧酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭 $138摆盘好靓,黑毛猪肉肥瘦均匀,有少少肥肉夹埋一齐食,淋得嚟但又唔会太肥腻,好邪恶🫣🤣第一次食紫苏拌饭,饭嘅味道唔会太浓,配埋黑毛猪白切肉一齐食啱啱好😎清甜柑橘窝夫 $98其实我系为咗呢个waffle先决定要嚟食,所以食前已经对佢个expectation好高同好期待🫣上碟好靓,我未食已经先兴奋🤣而佢个味道绝对系对得住佢个卖相,waffle 焗得外脆内软🧇上面嘅柑橘每一粒都搣哂出面个层白色嘅纤维🍊所以食落完全冇渣,同埋好甜🤤我原本以为佢呢个啲cre
酱烧牛肉饭卷
酱烧牛肉饭卷 $88
烧酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭
烧酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭 $138
清甜柑橘窝夫
清甜柑橘窝夫 $98
其实我系为咗呢个waffle先决定要嚟食,所以食前已经对佢个expectation好高同好期待🫣上碟好靓,我未食已经先兴奋🤣而佢个味道绝对系对得住佢个卖相,waffle 焗得外脆内软🧇上面嘅柑橘每一粒都搣哂出面个层白色嘅纤维🍊所以食落完全冇渣,同埋好甜🤤我原本以为佢呢个啲cream 都系普通嘅cream,但原来啲cream 都有淡淡嘅柑橘清香,夹埋waffle 一齐食,真系超级夹🥰🥰
总括嚟讲呢间餐厅所有嘢我都好满意,之后发现原来佢都有好多间分店,我未去过其他分店,唔知佢其他分店嘅环境,但系AIRSIDE 呢间就好舒服🧘🏻♀️而且可以俾你好chill 咁同朋友倾住计再慢慢叹,有宠物嘅朋友一定要嚟试下🐕🐈🫶🏻