2023-08-05
朋友成日约我去CAMPING,我话咁热又多蚊,唔好预我;点知佢话唔晒架,仲有冷气比你凉,听到咁就去试下原来呢间餐厅装修设计系以露营为主题,不论环境、桌子都系露营时所用既设施,坐位真系用露营椅,一班人围埋一齐食,真系好有FEEL!👍🏻坐底时,店员己准备好调味放枱呢度出名既花胶鸡煲汤底,但我比佢既天麻川芎药膳鱼头汤吸引住… 因为唔系好多地方都有得食,当然去试下😋💥天麻川芎药膳鱼头汤配料选用新鲜大鱼头,鲜甜嫩滑,无腥味。奶白色的汤底带有香浓鱼香味,加上汤滋补药材,川芎,白芷,党参等等…有淡淡的药材香气,上枱时饮咗啖汤,即时感到暖笠笠! 用佢黎打边炉都系第一次,它都能夹到火㶽配料!💥蜂巢冷豆腐火锅必食之一,黎到必定第一时间先放入锅,留代最后先食!!咁就可以吸收汤中既精华,加上豆味浓郁,入口惹味,一咬落去,汤汁系口腔中爆发,食果时小心烫咀👄
💥澳洲M5和牛对比本地牛,牛味更香浓,肉质细嫩配上细密既油花,口感软滑,不觉油腻💥莴苣纤维细致,滋味清爽,够青嫩,味道微微甘甜,与鱼汤底十分匹配,碌耐d就更淋更入味💥蟹子鲜虾滑一个Order有两条,够底食;虾滑味道特别鲜浓,有大大粒原只新虾,又滑又弹牙,再加
坐底时,店员己准备好调味放枱
呢度出名既花胶 鸡煲汤底,但我比佢既天麻川芎药膳鱼头汤吸引住… 因为唔系好多地方都有得食,当然去试下😋
💥天麻川芎药膳鱼头汤
配料选用新鲜大鱼头,鲜甜嫩滑,无腥味。
💥蜂巢冷豆腐
💥澳洲M5和牛
💥莴苣
💥蟹子鲜虾滑
一个Order有两条,够底食;虾滑味道特别鲜浓,有大大粒原只新虾,又滑又弹牙,再加上蟹籽嘅点缀,令口感更多层次,更突出!
呢个”露营”主题够贴地,啱晒打咭;
地点方便,环境干净,食材份量都算多,叫几碟都己经够饱;望住呢个环境,食果时都令人心情放松~