2021-06-05
作为区内住咗几十年街坊呢个区出名系冇乜好食就人所共知不过亦未至于去到难食或者服务好差所以对食要求唔太高其实青衣都唔少选择今日因为要睇医生但又未够钟就系青衣城揾间餐厅食个早餐hea下啲时间咁岩行过见到门面好似几是正又多人食感觉唔到太大嘅伏味气场所以就决定试下呢间嘅早餐精彩嘅劣餐体验由此开始1/ 右眼有黑色班点嘅女待应0服务:- 冇招呼- 我填完纸仔转个身佢走咗- 等佢出黎我追问坐位就话叫我是但自己揾位- 坐低menu又唔比、水又冇杯、问佢拎口罩袋就话冇提供跟手转身走人- 落沙爹牛面餐,完全冇问我蛋要煎定炒、面要咩面2/ 头发及肩女待应- 问佢拎纸巾,一声不响系隔离台拎人哋啲纸巾打力放落我个纸巾兜度- 上餐混乱,后面啲客人忍唔住上前好声话佢上餐冇跟落单次序,导致后落单会先取餐3/ 早餐方面($46)- 炒蛋同多士系正常水准- 沙爹呕面真系重口味到啲味精同盐好似放题咁倒落去- 热咖啡正常4/ 其他- 其实仲有其他食客都对服务好不满,例如转位被waiter话,落单问题,服务态度问题等总结:- 餐厅管理层:你哋唔调较下呢班早更嘅员工质素的话,准备定执笠,因为青衣冇乜餐厅选择你仲要咁嘅服务待客态度
呢个区出名系冇乜好食就人所共知
1/ 右眼有黑色班点嘅女待应0服务:
- 冇招呼
- 我填完纸仔转个身佢走咗
- 等佢出黎我追问坐位就话叫我是但自己揾位
- 落沙爹牛面餐,完全冇问我蛋要煎定炒、面要咩面
2/ 头发及肩女待应
3/ 早餐方面($46)
- 炒蛋同多士系正常水准
- 沙爹呕面真系重口味到啲味精同盐好似放题咁倒落去
- 热咖啡正常
4/ 其他
总结:
- 餐厅管理层:你哋唔调较下呢班早更嘅员工质素的话,准备定执笠,因为青衣冇乜餐厅选择你仲要咁嘅服务待客态度加普通食物质素,唔会有番头客
- 早更员工:咁唔想做餐饮业嘅唔该辞职,唔好献世呃饭食
- 青衣街坊:唔好比佢个门面呃到,宁愿去买老麦好过,食完会一肚气嘅餐厅
最后,我平时系Openrice都系CD-ROM唯读唔留食评
但呢间餐厅真系太精彩
作为青衣街坊一员,我觉得需要同大家注意一下呢间问题嘢
完