2021-12-17 255 浏览
平时做嘢咁辛苦,有时都要食返啲好嘢对自己好啲😀今次晏就嚟到湾仔呢间板神试吓铁板烧,呢间分店位于30楼高,餐厅嘅窗外可以望到港岛区嘅景色,加上餐厅座位唔多,空间感好大,所以喺度食嘢有一种专属嘅感觉😌Menu上面有好多唔同嘅套餐,我拣咗席前商务铁板烧套餐,里面仲可以分唔同嘅牛肉等级,可以按你哋嘅喜好同埋银包嘅能力选择😄🤣而食铁板烧,会有一个师傅专门系你前面为你下厨,睇住每一个食物煮嘅过程,份外有趣,而且可以确保食物非常新鲜😋一开始既前菜已经非常惊喜,系牛油果蟹子蟹肉再配一个脆脆饼底,成个感觉好Fresh,而外观靓到成件艺术品咁😍海鲜方面见到只鲍鱼郁吓郁吓,唔使加任何嘢都非常鲜味👍🏻到左主菜和牛,脂肪分布平均,真系有入口即溶嘅感觉,加上佢用面包盛着,令到唔会咁重油腻感👍🏻记住个面包只系用黎你索油,唔好食呀🤣 最后下一个焦糖面包睇相见到佢先到金金旺旺非常香脆🤤食完 真系幸福感满满🥰📍 板神鉄板烧日本料理 (The Hennessy) (湾仔)湾仔轩尼诗道256号The Hennessy30楼
平时做嘢咁辛苦,有时都要食返啲好嘢对自己好啲😀

海鲜方面见到只鲍鱼郁吓郁吓,唔使加任何嘢都非常鲜味👍🏻

最后下一个焦糖面包睇相见到佢先到金金旺旺非常香脆🤤

食完 真系幸福感满满🥰