2024-05-27 1181 浏览
之前朋友都推荐过呢间中菜馆,就喺 iSQUARE 对面的大厦,搭䢂上一楼。一入到去就见到装修好别致典雅,服务同环境都系走高级粤菜路线。🌟翡翠花雕蒸虾球整个菜式嘅呈现好大气!呢个系招牌菜,系蒸蛋、花雕酒同虾仁的组合。蒸蛋的表面非常光滑,平整~虽然好似是简单的蒸蛋,不过蒸蛋加了花雕酒的香甜味和酒香味,再加咗虾仁,更突显了海鲜的鲜味。值得一赞嘅系花雕酒的份量刚好,醇厚甘香👍整个组合好匹配虾仁好爽口弹牙,我估应该事先有用花雕酒去腌制虾仁,所以虾仁中的花雕酒都好入味!蒸蛋滑嘟嘟,突显大厨的功夫,平凡中突显不平凡的菜式,值得一试!🌟推荐大家必试姜葱生蚝煲个人觉得姜葱配搭生蚝最有风味,生蚝的肉质肥美多汁!而且生蚝处理得好好,唔会有任何腥味,好明显系来货新鲜👍值得一赞!!👍🌟酥炸美国生蚝啲生蚝好大只多肉~我估应该系美国珍宝筒蚝!炸蚝表面见到有七味粉,应该还有少许胡椒粉,调味配合得好好👍生蚝炸得外表金黄色,炸粉配合得非常完美~薄薄的一层炸粉,一食落去就有卜卜脆嘅声,外脆内软!🌟脆皮牛坑腩呢个都系招牌菜!感受到餐厅用心挑选牛肉嘅部位,牛坑腩即系牛肋条,系牛腩之中牛味最浓郁嘅部位!肥瘦适中,腍中带爽!👍👍

🌟翡翠花雕蒸虾球
翡翠花雕蒸虾球

整个菜式嘅呈现好大气!
呢个系招牌菜,系蒸蛋、花雕酒同虾仁的组合。
值得一赞嘅系花雕酒的份量刚好,醇厚甘香👍整个组合好匹配

🌟推荐大家必试姜葱生蚝煲
姜葱生蚝煲

🌟酥炸美国生蚝
酥炸美国生蚝

啲生蚝好大只多肉~我估应该系美国珍宝筒蚝!
炸蚝表面见到有七味粉,应该还有少许胡椒粉,调味配合得好好👍

🌟脆皮牛坑腩
脆皮牛坑腩