2024-06-21
上星期六我上完画班,妈咪梗系会带我去食好野啦!呢间打卡餐厅真系好靓, 入面全部都系花花装饰,妈咪话呢啲叫花海,坐喺入面食嘢都会觉得自己特别靓。妈咪话佢要试下呢个轻盈嘅素食午餐【300 KCAL 低卡轻盈午餐 配营养奶昔】主菜: 椰菜花黎麦饭配蜜汁烤素叉烧配菜: 杂菜沙律 + 紫薯蓉饮品: 黑芝麻 。云尼拿曲奇。香蕉。果仁 (配寒天、仙草、亚奇籽)奶昔 - 首先介绍下杯奶昔先,上面铺左彩色花瓣,同花海嘅环境衬到绝,饮一啖好香芝麻味入面仲有仙草添,呢杯奶昔有130KCAL + 15g Protein。店主姐姐话要饮晒杯奶昔先食主菜,应该有7成饱就够晒,食太饱对个人都唔好。饮完杯奶昔之后就食黎麦饭,妈咪话呢个饭好咬口,配上素叉烧好似食紧烧味饭咁。正👍🏻跟手再食紫薯蓉,甜甜地 好好味,够饱肚。【鲜大虾🍤龙虾汁🦞米意粉 】呢个米意粉我第一次食,好似食紧饭咁好得意。大大只虾煎到好香口又好弹牙,加埋上面劲多芝士真系卖飞佛呀!😍😍【🐻小熊粒粒草莓🍓牛奶🥛】妈咪叫左杯草莓牛奶比我饮, 呢只熊仔系冰嚟好可爱,草莓牛奶无得输,最紧要系佢唔会好甜我无停过口咁饮。【朱古力🍫熔岩石山🌋Lava Toast🍞】今日
妈咪话佢要试下呢个轻盈嘅素食午餐
【300 KCAL 低卡轻盈午餐 配营养奶昔】
主菜: 椰菜花黎麦饭配蜜汁烤素叉烧
配菜: 杂菜沙律 + 紫薯蓉
【鲜大虾🍤龙虾汁🦞米意粉 】
【🐻小熊粒粒草莓🍓牛奶🥛】
【朱古力🍫熔岩石山🌋Lava Toast🍞】
今日我好乖,妈咪奖我食古古力😍😍
原来呢个系多士黎,切开之后入面流左好多朱古力酱出嚟,店主姐姐话呢个酱系朱古力榛子酱,佢哋调整左好多次个甜度,所以我哋食落唔会觉得太甜太漏,脆脆面包、朱古力酱配埋云尼拿雪糕真系食到我lam lam脷😋😋
呢度好多打卡位,影相影到唔舒得走,可惜嘅系见唔到兔兔店员,希望下次再嚟时可以见到佢啦。
#就是偏偏喜欢你 #铜锣湾探店 #打卡餐厅 #铜锣湾美食香港探店 #hkfoodie #花海 #靓靓cafe影靓靓相