2022-04-09
嚟Landmark Cafe食乜? 食环境, 食气氛, 食 “俾人睇住食”. 听讲好多明星喺度食下午茶, 方便比狗仔队影到.餐厅地理位置独特. 置地广场中庭. 系有种优越感嘅. 以往午餐下午茶都大排长龙.N-X年前食过一两次. 冇乜印象. 直至N年前同 “肥佬” 嚟食午餐. 佢推介呢度嘅龙虾汤同龙虾意粉. 明明有午餐都要散叫. 一试难忘. 明白点啱食物嘅重要性. 今日再战!面包. 普通. 牛油同花园餐厅嘅牛油一样.龙虾汤. 够热. 味浓. 分量足够. 饮完真系几饱. 中间有旧几大嘅龙虾. 应该系用炸粉炸过. 可能系因为我最后先食, 所以个炸皮腍咗? 整体属水准之上.龙虾意粉. 服务员落单时问起唔起肉. 好细心. 抵赞. 意粉吸晒忌廉汁. 仲有少少虾头膏. 龙虾肉爽口. 真心推介!最后加杯意大利咖啡. 正正常常.总结一下: 环境唔错. 龙虾汤龙虾意粉超水准. 品质稳定. 真系有番食嘅理由. 其他食物一般般. 性价比唔吸引. 好多人嚟食下午茶, 应该都系食气氛.P.S. 影埋午餐餐牌.
面包. 普通. 牛油同花园餐厅嘅牛油一样.
最后加杯意大利咖啡. 正正常常.
P.S. 影埋午餐餐牌.