2023-12-23
东涌而家真系多咗好多唔错嘅餐厅,今日要介绍呢间位于东涌喜来登酒店商场嘅黎巴嫩餐厅🥰 呢度嘅室内设计真系好靓,非常适合约会🥰 之前嚟过食晚餐,感觉好好,今次就约朋友嚟食lunch,性价比好高,食物有特色又好味🤩🤩 Set lunch 好抵食,平均二百零蚊就有餐前中东包、前菜、主菜,甜品。每一样份量都好大,share食非常唔错🫶🏻🌟中东包呢度嘅中东包真系好好食🤤配上三款特色酱,分别系鹰嘴豆蓉,乳酪同红椒酱,每一款都各有千秋👍🌟set 1 $268前菜:Falafel 呢个咁经典嘅中东小食,鹰嘴豆蔬菜球,我觉得大家一定要试吓,呢度嘅做法系将鹰嘴豆蔬菜球卷入中东薄饼里面,再加上特色香料同埋酱汁,少少湿润嘅感觉,非常好食👍主菜:Striplion 纽约客牛排油花分布均匀,虽然脂肪含量唔高,但系煎烤完五成熟都仲系keep到肉嫩juicy👍 而佢配搭嘅酱汁好特别,有少少嘅炭烧味,薯条亦都好有惊喜🤩 薯条配呢个酱都好夹🫶🏻甜品:Rice Pudding 好耐冇食过米布甸啦🤩 估唔到呢度有得食,仲要咁好味🥹 面头嘅开心果仁,增加咗层次同口感,呢个米布甸充满椰香,好满足😌🌟Set 2 $238前菜:Lem
🌟中东包
🌟set 1 $268
前菜:Falafel
主菜:Striplion
甜品:Rice Pudding
🌟Set 2 $238
前菜:Lemon Garlic Shrimp
份量好多😆 唔讲以为系主菜😂 虾嘅size好大只,肉质爽口弹牙🤩 配上柠檬蒜酱汁,好香,作为前菜真系一流🫶🏻
主菜:Lamp Ouzi
慢煮羊肩肉配阿拉伯米饭,呢个羊肩肉慢煮方式烤煮,肉质非常嫩,唔使用刀切,用叉轻轻一半已经可以将肉分开,香料腌制过嘅羊肉非常入味,配上炭烤味嘅酱汁,实在系惊喜之作🤩
🌟Godiva Marshmallow
呢度嘅饮品都非常出色😎 今次叫咗呢杯Godiva Marshmallow 劲正🤩 用咗Godiva Chocolate Liqueur 调配,配一粒微炙过嘅棉花糖,真系甜入心🥰🥰
🌟Little Garden
呢杯冇酒精饮品,卖相好靓,加咗蝶豆花,颜色好吸引🤩