2017-02-10 5273 浏览
同树树打完波揾地方食宵夜(晚餐)。11点来到, 咁啱等多5分钟左右就有枱, 平时呢度太好生意长期无位, 今日当然唔可以错过!店舖唔大但系唔多枱, 坐得好舒服每位$198免加一包7款海鲜+粟米、芋头粒、南瓜粒+5款自选火㶽配料+粥。今日海鲜系鲍鱼、虾、蟹、多宝鱼、大蚌、皇蚬同沙白,咁啱无哂多宝鱼, 店主比我地拣要多份贝壳类海鲜或两款火㶽配料, 由于唔系特别喜欢贝类所以拣左火㶽料先上海鲜!非常新鲜 好多海鲜喺枱都仲郁紧, 而海鲜size及份量都唔细,满意满意枱上贴左每款海鲜的烹调时间, 跟著黎煮真系啱啱好!所有都很鲜味!最欣赏鲍鱼!完全唔会韧,好食过西贡蟹好多肉每人有半只食完海鲜就啡落南瓜芋头同粟米, 应该用黎淆粥底。火㶽配料质素都好高最欣赏西班牙猪腩肉,肉质完全唔老,猪肉味很细腻极好味极推介较特别的是鸡骨丸,软骨大大增加左口感芝士狮子狗都系大堆嘅至爱喜欢芝心丸的不要错过食完配料都已经饱, 主角要出场了!店员帮忙煮开粥胆, 再加入猪油渣、莞茜、菜甫、大头菜同冬菜,连我呢个平时唔喜欢食粥嘅人都要Encore不过最后都系食唔哂打包总结:呢一餐好满意!一定会再黎!

店舖唔大但系唔多枱, 坐得好舒服

先上海鲜!非常新鲜
蟹好多肉每人有半只
最欣赏西班牙猪腩肉,肉质完全唔老,猪肉味很细腻极好味极推介
较特别的是鸡骨丸,软骨大大增加左口感
芝士狮子狗都系大堆嘅至爱
喜欢芝心丸的不要错过
不过最后都系食唔哂打包
总结:呢一餐好满意!一定会再黎!
2017-02-09
$198 (宵夜)