2023-07-03
曲奇系一种看似简单但系又可以有无限可能性嘅美味甜品🍪 我每次经过Cookies DPT 都会忍唔住买几块曲奇嚟食😋我钟意佢哋嘅曲奇够份量同质感。松脆嘅外表同丰盈湿润嘅内馅,每一啖都充满幸福感。今次我买咗一款特别口味 - Funfetti,呢款曲奇加入咗彩虹糖霜,香草味道浓郁。Funfetti嘅名字系由「fun」同「confetti」组成,意思系「有趣嘅碎屑」,同呢款曲奇嘅概念相符。云呢拿味同糖霜嘅五彩缤纷,非常可爱又有欢乐气氛🎉另一款口味系比较经典嘅Brownie Filled Chocolate Chip Cookie,呢款曲奇有浓郁嘅朱古力味,中间填满咗黏牙嘅Brownie馅料。呢款曲奇融合咗朱古力同Brownie嘅丰富口感,好似二重奏般谐和💖仲有一款我嘅心水之选就系Red Velvet。红丝绒曲奇配上忌廉芝士酱,令曲奇更加浓郁同滑嫩又同时带有微微嘅松脆感,俾到我好似打开钢琴后,轻轻收起琴键上嘅红丝绒布般触感,心里面都响起乐章🎶