2024-09-27 133 浏览
第一次去Airside个food court度食嘢,人流多亦难揾位。见到近入口有呢一间台湾嘢谂住试吓咁啦。睇餐牌啲相正正常常咁,就嗌咗个盐酥鱿鱼肉燥饭,加个台式饮品。个饭嚟到已经吓一跳,完全唔系盐酥鱿鱼个样,个炸皮厚到成块面包皮咁,仲要唔脆得个硬字,亦都完全冇椒盐味,好难食。未讲完,炸皮入边嘅鱿鱼细到摄牙罅都唔够,大家可以睇吓张相,唔讲以为今日我生日呀咁大条。同埋我已经系一出餐即刻攞都可以摊到冻晒咁。戏肉嚟啦,杯嘢饮叫芝士苺苺,谂住都系果汁类实冇死啦。哗饮一啖吓死,唔讲以为饮紧牙膏,𠮶浸化学味同细个用啲水果味牙膏一模一样,个奶盖都得个甜字完全唔好饮。重点系呢支野竟然跟餐都要加$20,最后呢餐咁嘅嘢竟然都要成$80🫨🙏🏼。

2024-09-13