2017-06-14
炸鸡热潮已经有一段时间,成日行过琼华都想试下Goobne,今次终于有机会食到啦平日七点几放工时间去到已经迫满左人等位,好彩我既好饭脚A小姐已经一早拎左筹。呢间Goobne好贴心门口系有位比客人可以坐住等等左大概一个钟左右就可以入座,我地三个人安排左一张四人枱比我地,所以坐得好松动好舒服。1. SOMNERSBY APPLE RITA(酒精) $88,其实系同平时饮既苹果酒一样,不过加左冰同果肉系底,提升左苹果酒入口既层次,大大杯消暑一流2. SHARK BLOOD RITA(非酒精) $88,朋友唔想饮酒所以叫左呢杯非酒精既鲨鱼之泪,酸酸甜甜但又唔系好甜,系沙冰既质感,睇得又好饮。饮完我地仲拎左条鲨鱼玩左阵,小朋友一定好中意(用HSBC签帐惠顾任何烤鸡都可以半价追加饮品,所以其实每杯只系HKD$44)3. 特制鸡蛋卷$148,蛋卷系我中意食既韩国菜之一,因为一份好食既蛋卷唔系系间间餐厅都食到。Goobne既蛋卷系我既评分系6.5/10,其实呢份蛋卷系我系香港食过之中算好食不过不失之列,所以我都会推介。特制鸡蛋卷卖$148系性价比上系好高,原因系佢好大份唔吝啬,每一旧都系咁足料,一口绝对
2. SHARK BLOOD RITA(非酒精) $88,
3. 特制鸡蛋卷$148,
Goobne既蛋卷系我既评分系6.5/10,其实呢份蛋卷系我系香港食过之中算好食不过不失之列,所以我都会推介。特制鸡蛋卷卖$148系性价比上系好高,原因系佢好大份唔吝啬,每一旧都系咁足料,一口绝对食唔晒一旧(ps.我系口细人XD)佢个酱料味道都配合到蛋卷。
4. 蜜糖咖喱烤鸡$ 168,
系香港制既韩式炸鸡,有配合番香港人口味,食落绝对绝对系好食过快餐店炸鸡
蜜糖咖喱烤鸡食落好甜,不过呢种甜系可以接受到而且系好食既。分量都系好大份而且鸡唔干身,食落仲有肉汁
5. 迷你猪蹄$180
因为见佢有年糕而且唔系配炸鸡所以点左,比预期中辣,年糕好食猪蹄还好食法比较新鲜。
值得留意既系Goobne会因应每枱客人所点既野食而提供手套同埋餐具,我觉得呢个服务真系好贴心。而且我地当日系庆祝生日,唔收额外收切饼费,店员都好快帮我地收拾好左枱再拎左D干净既碟比我地食蛋糕,服务好抵赞