如果一早嚟太子,我都会喺呢间茶餐厅食早餐,平时繁忙时间呢度都几多人(似乎好多都系熟客),一定要搭枱。今日十点几行过见冇乜人,谂住入嚟食个早午餐,叫咗早餐牌上嘅鸡扒米线。平时早餐时间食啲鸡扒新鲜炸,外面脆、入面嫩,好好食。今日叫咗鸡扒米线配双炒蛋、热鸳鸯同多士走油。卖相唔错,不过可惜入口就完全唔一样。今日啲鸡扒好肥,要去皮同埋切走啲肥膏,仲有啲米线涨哂,好似煮咗或者浸咗好耐,淋到「入口即溶」🤣,可能有啲人会钟意咁淋,不过我就觉得麻麻。炒蛋同平时差唔多,不过如果你想要熟啲,记住落单𠮶阵讲埋。今日块多士一定唔系即烘,平时又热又脆,今日又冻又淋又靱,可能到放咗一段时间。😢好彩杯嘢饮仲好okay。今日呢餐有啲令人失望,以为非繁忙时间会好啲,点知原来唔系。不过$39咁嘅份量就抵食嘅。

好彩杯嘢饮仲好okay。

2024-05-29
$39 (早餐)