2024-08-08 148 浏览
呢间真系想朝圣好耐,但之前每次经过都大排长龙,虽然可以嗌外卖🥡但系始终都系觉得炸鸡要堂食先至食到佢既惹味🔥所以我都系决定撞撞运气再黎,终于可以俾我等到今日唔洗等位啦😍可以试到呢间韩国炸鸡界既名店过江龙🐔。🐒半半炸鸡(有骨)💰$238👉🏻秘制黑酱👉🏻辣卡邦尼年糕既然黎到就紧系要尽量试唔同口味啦,但无奈我地得2个人,嗌一只鸡已经好多🤣所以只可以试到2款口味,深思熟虑之后我地就拣左一只经典同一只新口味,有辣有唔辣😎我个人真系impressed by 辣卡邦尼年糕口味🌶️本身仲担心卡邦尼再加炸鸡会好腻,但原来唔系,因为佢系辣既口味,所以中和左个漏既感觉同埋佢既卡邦尼酱好平均,份量岩岩好,所以都真系唔洗担心会食腻左。🐒黑芝芝波💰$58平时睇食播都见啲YouTuber必嗌cheese ball🧀而呢个一定要趁热食先做到拉丝效果,而参考YouTuber做法一定要点埋炸鸡个酱😍真系好match训同埋好似又有另一款口味咁。🐒参鸡汤💰$158最后本身想试kimbap可惜sold out左,都有少少纠缠嗌咩好但见到呢个汤品就眼前一亮🤩因为食完炸鸡饮啲热辣辣既汤真系好舒服,而佢仲有配一碗白饭,我又无限运用个炸鸡

🐒半半炸鸡(有骨)💰$238
👉🏻秘制黑酱
👉🏻辣卡邦尼年糕

🐒黑芝芝波💰$58

🐒参鸡汤💰$158

最后本身想试kimbap可惜sold out左,都有少少纠缠嗌咩好但见到呢个汤品就眼前一亮🤩因为食完炸鸡饮啲热辣辣既汤真系好舒服,而佢仲有配一碗白饭,我又无限运用个炸鸡酱🤣拎黎配饭都好正