2022-03-03
呢间韩国过冮龙餐厅最近好红 好多人去😍开咗喺海港城 算系呢度比较平价嘅选择 而且食物都几靓又好食😙❣️传统紫菜包饭 $72几钟意紫菜包饭🥰 有青瓜 红萝卜 腌萝卜 鸡蛋同烧牛肉好足料🥒🥕🍳而且份量好大 可以当一个主食~❣️甜辣果仁炸鸡有骨半份 $118好抵食‼️ 半份都劲多 仲要配炸年糕同薯条 一个烟韧一个脆 满足晒两个愿望🍟推荐食有骨炸鸡🍗 会比较Juicy同埋滑😋甜辣酱系熟悉嘅味 酱汁包裹晒成只鸡 好惹味💯❣️辣蟹肉意粉 $102唔可以睇小佢真系几辣㗎🌶 发现佢系落咗青辣椒红辣椒炒😋意粉质感唔错 蟹肉本身冇咩味🦀 配埋一齐啱啱好😆❣️水果忌廉三文治 $62水果忌廉三文治红咗好耐😆 一直都想试下🥳用时令嘅生果整 今次有士多啤梨同柑橘 真系几甜几新鲜✨ 本来觉得配面包同忌廉会普通 但俾想像中好食😋 甜度啱啱好而且好湿润💁🏻♀️❣️士多啤梨提拉米苏 $68呢款其实似盒子蛋糕 冇可可粉就唔似tiramisu 🤣都系忌廉海绵蛋糕同士多啤梨嘅组合 士多啤梨真系好甜好靓😘🍓 ❣️济州柑橘特饮 +$25每台都会有一杯柑橘特饮🤣 卖相真系好可爱 而且跟餐都几抵💁🏻♀️ 似乳酸饮品~❣️韩式朱古力泡泡 +$25相比之
❣️传统紫菜包饭 $72
而且份量好大 可以当一个主食~
❣️甜辣果仁炸鸡有骨半份 $118
都系忌廉海绵蛋糕同士多啤梨嘅组合 士多啤梨真系好甜好靓😘🍓
❣️济州柑橘特饮 +$25
❣️韩式朱古力泡泡 +$25
相比之下会比较钟意呢杯🥳 系有 wow嘅感觉‼️
底部系溶嘅朱古力 唔系粉冲嘅🥺 惊为天人嘅浓郁 但又唔会过甜 好耐冇饮过咁浓嘅冻朱古力🍫