2022-04-24
放宽左晚市,第一时间紧系出去食返晒晚饭😍去太古城行左阵,见间韩式餐厅几靓又有采光位就入左去😇原来佢系半自助形式,堂食都系要先自己系cashier俾左$先、自己拎定餐具同水,食物准备好晒个感应器就会响!见menu到有蛋包饭、西式意粉、沙律、炸鸡,搞到样样都想试下😂烤牛肉蛋包饭:轻轻界开蛋皮,水润既蛋浆就慢慢流出黎,再配埋烤牛肉连汁,好邪恶🤤绝对够饱肚!青口海鲜炒年糕:个海鲜汤味好香浓,所以个年糕食落好够味道!年糕系好似2粒小圆子痴埋咁,好细粒所以都几挂汁👍surprise!而上面都有2只青口、有只大虾同埋几粒带子,都几高性价比✌️柑橘炸鸡:半份既份量都几多,可以2-3人食都得!炸鸡即整,所以都要等一等,入面够juicy又唔会干争争,咬落好香脆🤤柑橘酱都几似柚子,几fresh!份量好足,入面仲有薯条🍟同埋韩式年糕😱韩式年糕系食到柑橘味,几特别!芝士泡菜紫菜寿司:满满既芝士系面,入面饭粒粒粒分明,饭粒都沾满晒泡菜味👍邪恶😈韩式杂莓牛角包窝夫🧇🥐:窝夫既外表,食落系牛角包既酥脆,好好味,完全变左另一个胃又继续食无花果梳打:淡淡既无花果味,几清香, 可以解腻!济洲绿茶鲜奶:入口清新,唔会觉得苦涩
无花果梳打:淡淡既无花果味,几清香, 可以解腻!
济洲绿茶鲜奶:入口清新,唔会觉得苦涩