2016-05-05
韩流袭港,太阳的后裔成大家闲暇话题,韩式食肆自然也大热起来,厚和街一带国际美食云集,要成为出众既一间都要集平靓正于一身,呢间Kbites就做到以上几点。铺位细细,主要做街坊外卖生意,希望小店可以迄立不倒,越做越旺今次真系有选择困难症,事关得两个人食,理论上叫两个主菜就OK,但偏偏样样都好吸引,所以就颠一次叫三样嘢,今次真系难为了肚皮...哈哈!黑豚肉拌饭配温泉蛋 $55主要材料有黒豚肉、温泉蛋、红萝卜丝、豆芽、菠菜、木耳丝,再拌入甜甜辣辣既酱料,整个饭最灵魂系个酱,越食越开胃,但食完唔会口渴,黑豚肉感觉似普通猪肉(呢个价钱当然唔会有惊喜),而饭粒粒饱满,份量亦唔少,将所有材料混晒一齐会觉得超好食,必食推介!韩式牛肉炒冬粉 $55材料同上面拌饭差唔多,但呢个冬粉好明显比下去,因为味道偏淡,而且唔似出面有白芝麻同葱,所以唔太吸引,但冬粉烟靱度系OK既。泡菜豆腐肥牛热汤 (配白饭) $60呢个又系超爱,热汤甜中带辣,好香好惹味,唔太食得辣既我都大啖大啖食,泡菜既辣已经煲晒出嚟,所以净食泡菜唔觉辣,豆腐又软又滑,而肥牛又唔会过熟变靱,所以整体比Hungary Koxxx好味得多,又一推介!
韩式牛肉炒冬粉 $55
泡菜豆腐肥牛热汤 (配白饭) $60