2022-02-09
韩牛牧场 🇭🇰铜锣湾-好耐冇食过韩烧,路过铜锣湾就试吓呢间韩烧先🤪 虽然想食韩烧,但lunch time又未去到好肚饿,所以唔系特别想食放题类型,咁啱见到呢间有韩烧嘅定量lunch set餐,所以就去试吓先!-Lunch Set🔎 1++ 韩牛韩烧定量午市餐(二人餐)$238-呢度lunch set无论食边个餐,都会包饮品、沙律、前菜、小食任食🤤 嘢饮都算多种类,除咗基本嘅罐装嘢饮之外,亦有啤酒同烧酒饮(仲有我最钟意嘅芦荟饮品呢😝)而系沙律吧就可以见到常见嘅沙律菜、番茄仔、胡麻酱等等,仲有就系韩烧必备的泡菜、中华沙律、生菜。终于到主食啦!呢度用咗好靓嘅六格木盒上盘,打卡一流😍 当中包括韩牛牛肋骨肉、韩酱韩牛肩胛肉、西班牙黑豚五花腩、韩式鸡腿肉、虎虾拼青口。一上盘就见到牛肉嘅纹好靓😍 肉类嘅份量大约每种4-6块左右,有虾同埋青口就每样两份,俾我哋一人一份,全部都双数份量,咁就唔使争啦🤪呢度韩烧嘅形式系用德国宝嘅韩烧烤炉,整洁得黎,又唔会有大烟嘅问题。枱上亦都有台纸清晰介绍每款食物嘅烧烤时间,十分贴心。韩牛肉质好好!食落去冇筋,入口即溶🤤 虾好新鲜,鲜味十足🦐,青口仲好贴心配上牛油,食落阵
Lunch Set
🔎 1++ 韩牛韩烧定量午市餐(二人餐)$238
呢度韩烧嘅形式系用德国宝嘅韩烧烤炉,整洁得黎,又唔会有大烟嘅问题。枱上亦都有台纸清晰介绍每款食物嘅烧烤时间,十分贴心。韩牛肉质好好!食落去冇筋,入口即溶🤤 虾好新鲜,鲜味十足🦐,青口仲好贴心配上牛油,食落阵阵香味😋 烧完肉之后配搭上生菜🥬,生菜包烧肉果然系绝配!🤩
📍韩牛牧场 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心3楼