2014-11-22 1113 浏览
食完晚饭,又系食甜品嘅时间!见到一间新开嘅甜品店,多人排队之余,又主打韩式甜品,又喺试新嘢嘅时间!环境装修都几好,好有韩国风味!而且有两部大电视,讲紧雪奶喺咩,不过韩文真喺听唔明!睇到 menu 先知道,原来主打嘅韩式甜品叫雪奶,100% 由新鲜牛奶制造,绝冇任何添加剂,纯天然,而且大部份食材,都喺由韩国入口!啱哂我依啲怕肥嘅麻甩佬!我哋两个人,一人叫咗一碗,《白雪幻彩雪奶》同《宇治金时红豆雪奶》!口感同传统刨冰及绵绵冰囗感真系好大分别,入口即熔,好似食棉花咁!雪奶本身比较淡身,带有少少奶味!主要味道来自啲酱汁!我自己钟意食沫茶,所以拣咗《宇治金时红豆雪奶》!其实总括,味道比较清新,少少大啖咗都唔会头痛!同女朋友一齐就最啱!

宇治金时红豆雪奶
白雪幻彩雪奶