2024-06-27
今日黎左Puradak Chicken 试下佢招牌炸鸡。首先,我哋点咗两款炸鸡-青阳辣椒 MAYO 同埋韩式甜酱两款口味。青阳辣椒 MAYO 炸鸡外皮虽然酥脆,但内里肉质稍微有啲干,辣味不够突出,味道浓郁度欠缺,整体感觉唔算特别。至于韩式甜酱炸鸡,酱汁甜中带辣,但味道有啲过于浓烈,掩盖咗鸡肉嘅本身味道。两款炸鸡都唔算差,但味道一般般。🍗另一款菜式系韩式烤牛肉石锅拌饭。呢碗拌饭色彩缤纷,材料丰富,但烤牛肉有啲硬,唔够嫩滑,煎蛋亦唔系特别突出。饭底嘅饭焦虽然香脆,但份量有啲少,整体口感一般。🥘饮品方面,我哋试咗 荔枝椰子梳打同埋梅子椰子梳打。荔枝椰子梳打嘅甜味有啲过于人工,椰子嘅香气唔算特别明显。梅子椰子梳打则带有一丝酸甜,但同样有啲人工味,唔算特别清爽。🥤总结嚟讲,Puradak Chicken 嘅食物质素中规中矩,口味多样化但未必每道菜都令人满意。价格虽然合理,但整体体验唔算突出。无论系炸鸡定系石锅拌饭,都系一般水平,唔算特别推荐俾大家。