2021-03-19
音乐配美食@铜锣湾周打蚬汤好似以前去美国玩饮到嘅咁样,卖相好靓好吸引,蚬肉劲多啊!蒜蓉包好好味,配浓汤非常夹 水牛城鸡翼有三种辣度,我哋拣咗中辣都 handle 到,依种美式酸辣超开胃食唔停,点啲 blue cheese dip 又会变多种口味咁。旁边嘅 Veggie Sticks脆爽甜,为惹味嘅鸡翼做番个平衡~上星期先讲起想食炸鱼薯条,发觉香港唔系好多地方有,估唔到依度有得食,仲要整得劲劲劲出色!首先无论炸鱼定薯条个份量都好大方,而最紧要就系炸鱼真系好薄脆,鱼肉嫩滑到爆!Mocktails 个样好有 feel,好啱打卡。Fruity Blossom 充满水果嘅甜甜酸酸,Lemonade 嘅甜度会低少少,好清新烧烤酱猪肋骨外面烤得焦香,猪肋骨好易切开 share,食𠮶阵都几方便。半份亦好大份够哂食 ,sides 嘅炸洋葱圈同酸菜一样正原来依间美式餐厅时不时会有 DJ 驻场,不过就咁见到 DJ 枱已经觉得型,哈哈