2013-11-12
今日开张的大福屋之所以引起Bill tai tai的留意,主要系佢又系主打"鱼介猪骨汤",早前去"台风"食面,吃左个沾面麻麻地,但我谂鱼介猪骨汤都会系未来拉面潮流,且看大福屋又会如何啦!今日虽然去开中环做野,一早经过但赶住做野唯有过门而不入,晚市再来吃过,留影一张啦咁。见门面有晒花牌,都几靓靓仔仔咁,都颇有期望。终于到左放工时间,太约5点半左右,店舖坐左7-8个左右,我就一个箭步冲入去吃! 一早谂定食咩唔好徙时间,叫左个大福屋系列浓厚原味$62 (要加一),有开张优惠coupon 原来想试埋半价饺子,得我一个食唔晒就留返跟老公再来时用(如果好食的话)。今日就用左个like facebook送汽水的优惠先。等左10分钟,面来了!正!好够热!讲真上次台风一役,佢扣分的地方都系因为沾面汤不够热,我今次就吃个汤拉面稳阵d!呷口汤!不错,有"鱼介"味,是鲣鱼的味道,叉烧普普通通,面都几弹呀,我加左放在台面的生洋葱,个味又唔同左,好在off duty,如果唔系口臭臭对客就唔系几好啦! 总的来说都几份量、味道都不错,会再encore !
总的来说都几份量、味道都不错,会再encore !