2008-05-04 5 浏览
第一次黎呢度食0既野系猪扒河,0个时系下午4点几,得我一个人客,反而服务员就有3个,个个都著住泰国0既民俗衫裤,听口音都似系泰国人呢~0系充满泰国色彩0既歌曲播放下,等左10分钟都未上,已经令我觉得好耐,我谂d服务员都见到我个唔耐烦样,其中一个行埋黎话:「小姐,唔好意思,因为d野都系新鲜煮架,要等多一阵。」我心谂,如果满座0既话,咪等到发毛,噢不过见佢地都好有礼貌,而我又唔赶时间,就静心等一等……终于总共20分钟后,我的猪扒汤河黎喇﹗一闻,真系好香架﹗一食,d猪扒外层脆脆地,入面d肉质就好快融化于口里面,感觉好得意,而最特别0既系呢种猪扒用0既香料系未试过0既,甜甜地,好开胃,河粉每条都好长,唔似出面好多舖头用匙更好过用筷子黎食0既碎湿湿河粉,呢样要赞,都不枉我等左咁耐,我谂煮0个位都真系用心去煮0既~所以之后都有再去,而我依然都有叫猪拱河,张相就系再去时影0既,朋友都话味道几特别,但呢度0既效率真系要改善一下。

不过见佢地都好有礼貌,而我又唔赶时间,就静心等一等……