2019-01-06 1059 浏览
最近天气冻冻地,我妈咪话唔想煮饭,所以夜晚就去左明星皇宫食饭。刚刚我地6个人,就叫左半围喜庆宴套餐。第一:琵琶乳猪拼盘。乳猪的皮脆卜卜,好好食。鸡件都滑滑的,但叉烧就普通。第二:芝士焗海虾伊面。虽然唔系龙虾,但原来用海虾煮都好match,不过,芝士酱就唔太浓郁,如果再多加一点点,就最好。第三:富贵花姿凤片。西兰花煮得有点硬,应该是刚刚熟。而鸡片有点咸,但花姿整体算是最好。第四:金银鸳鸯配我对炸物好一般,只知道炸虾会在放题好食d。第五:龙皇鱼肚烩翅感觉饮芡汁,幸好虾仁材料等都充足。第六:发财金钱鲍螺片冬菇好唔得,完全无味。第七:清蒸大海青班出奇地煮得好好食,鱼好滑。抵赞!第八:至尊烧鹅皇唔算太肥,拍得住海港水准。最后,腊味糯米饭。个人认为太少腊味,唔够香。再多d会更好。最最后,有个迷你寿包仔。岩晒食晒正餐,但又想食甜品的人。细细个,岩岩好。

第三:富贵花姿凤片。

第四:金银鸳鸯配
我对炸物好一般,只知道炸虾会在放题好食d。

第五:龙皇鱼肚烩翅
感觉饮芡汁,幸好虾仁材料等都充足。

第六:发财金钱鲍螺片
冬菇好唔得,完全无味。

第七:清蒸大海青班
出奇地煮得好好食,鱼好滑。抵赞!

第八:至尊烧鹅皇
唔算太肥,拍得住海港水准。

最后,腊味糯米饭。个人认为太少腊味,唔够香。再多d会更好。