2021-08-04
继续用消费卷食好野今日去番旺区嘅佐敦,地铁站行2~3分钟就到餐厅系商厦入面,门面正常餐厅内里简洁,员工服务质素十分次高,拍得住高级日本餐厅,系差句日文废话小讲,立即睇相同讲野食试左个好出名嘅姬松茸冬瓜汤,个汤十分之清甜,打边炉唔会抢过食材嘅味道。个汤我都饮左好几碗,冇味精,真系好足料。新鲜手打丸,食开冻肉嘅丸都知,味精十分之重。手打丸可能冇冻肉丸咁大粒但肉质十分之真实,依得出原材料嘅味道。又系新鲜炸嘅响铃,好热,索哂d 汤主角,牛尚盛,可以睇番menu 有d 咩肉,太肚饿嘅我,都唔太分到系咩肉。不过牛舌系好出色,可能因为我系牛舌嘅fans. 其他牛肉,食得出系高质嘅牛肉,肉质口感可以话系打边炉嘅最高层次。唔un,好咬口。必叫最后送张大合照,仲有菜的。其实成间餐厅气氛好好,灯光好适合倾计。几适合约会嘅餐厅,如果唔想成日食贵西餐嘅话。
今日去番旺区嘅佐敦,地铁站行2~3分钟就到
餐厅系商厦入面,门面正常
姬松茸冬瓜汤
姬松茸冬瓜汤
废话小讲,立即睇相同讲野食
鲜打四宝丸
鲜炸脆响铃
又系新鲜炸嘅响铃,好热,索哂d 汤
牛尚盛
最后送张大合照,仲有菜的。
其实成间餐厅气氛好好,灯光好适合倾计。
几适合约会嘅餐厅,如果唔想成日食贵西餐嘅话。