2021-11-07
湾仔西餐有唔少foodies都系推呢间,而我见到好多posts都食佢Mac n cheese,我就决定试一试佢!点知去到先话卖晒😭劲失望,不后最后嗌咗其他嘢食都唔错🍝.1️⃣ 𝗧𝘆𝗽𝗵𝗼𝗼𝗻 𝗦𝗵𝗲𝗹𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗶 ($𝟭𝟲𝟬)揉合咗港式避风塘口味嘅蟹肉意粉🦀🍝xo 酱同埋炸蒜都令成个意粉食起上嚟充满油香,仿如置身大牌档🤣几特别嘅一个pasta,但略嫌份量少.2️⃣𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗼 ($𝟭𝟭𝟴)蓝青口嘅味道超级鲜甜!建议一定要连汤食,因为真系好吊得起青口肉嘅甜味。店员仲会畀个碗仔我哋另外装壳,都几贴心。个人觉得附送嘅一块面包仔作用不明🤣唔算系好吸收到个汤.3️⃣𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 ($𝟭𝟭𝟴)炸鱿鱼圈好多地方都有,呢度就做得几香口!炸粉唔会太厚之余仲洒咗啲辣粉调味,而鱿鱼都爽口唔韧,送酒唔错!(利申无嗌酒).性价比:🌕🌕🌑🌑🌑美味度:🌕🌕🌕🌖🌑独特性:🌕🌕🌕🌗🌑
2️⃣𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗼 ($𝟭𝟭𝟴)
3️⃣𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 ($𝟭𝟭𝟴)
性价比:🌕🌕🌑🌑🌑
美味度:🌕🌕🌕🌖🌑