太耐冇食素了☺️今晚同埋钟意食素既姐妹食饭就book左呢间位于中环既「圆」🤩呢度每道菜摆盘精致又特别😍每款都系主厨既心机菜😎🔸前菜酱油茴香叶菜甜中带爽炸合桃及海苔开心果越食越过瘾🤣🔸五青汁将青苹果🍏苦瓜、芹菜、黄瓜及羽衣甘蓝榨汁先清新口腔后就展开一道接一道嘅精美佳肴🥰🔸麻婆 | 脆筒微辣既迷李脆筒春卷入面包住麻婆豆腐🥰口感酥脆特别😎🔸榄菜mousse丨蒸炸螺丝卷估唔到榄菜系可以咁好味😋第一次食咸mousse🤣将佢涂上自家制螺丝卷上🤤先食蒸后食炸口感截然不同🤤🔸柚子沙沙海苔西米脆片非常清新且带爽脆口感🤗🔸藤椒丨浅渍蔬菜 以间隔式呈现的莴笋、甘荀、白萝卜及心里美萝卜轻轻浅渍以藤椒粉突出本身各款蔬菜味道😋🔸非常新奇而我又好喜欢既一道料理❤️底层以豆浆蒸蛋白做底🤗上面有油炸鬼及用咸黑豆浆制成脆香薄片😊入口豆味极浓🥰中间有点菜脯微咸香👍🔸炸柚皮当中有芡实蓉🤤入口似食紧天妇萝好松化配榄角冰梅汁令原本淡口既柚皮增添不少味道☺️配菜麻辣豆配波仔菜同样出色😋🔸西洋菜腰果桃胶炖汤呢个配搭好新颖😍西洋菜磨蓉再加入素汤必备既腰果😊令成碗糖带微甜与桃胶出奇地好夹😋酸奶曲奇酸奶味浓鲜果清新🔸色彩缤纷苗族酸汤伴半脱水清甜

🔸前菜

非常清新且带爽脆口感🤗

🔸藤椒丨浅渍蔬菜

🔸非常新奇而我又好喜欢既一道料理❤️

酸奶曲奇酸奶味浓鲜果清新

🔸色彩缤纷苗族酸汤伴半脱水清甜西瓜🍉夹埋藏红花面条☺️薯仔一齐食真系好特别🤤

主菜
🔸葱酱鸡髀菇✨芝士酿百灵菇及蘑菇🍄三款汁酱带出各种菇菌独特香味😊底层配有泡菜沙律酱😋

🔸间菜
带来一杯清爽柚子有气茶及鲜茴香叼草橙配西红柚帮我地口腔refreshing一下😜

主菜
🔸雪燕丨豆腐
酿客家琵琶豆腐蛋白中有芹菜粒😊而上面铺左层矜贵雪燕😍脆脆地口感点埋微辣干烧酱真系好似食紧臭豆腐一样🤣伴菜有意式红萝卜🥕芹菜南瓜🎃

🔸冬栗|五谷
主菜这道冬日时令栗子🌰五谷用左陈皮、红枣 、红米、薏米、冬菇🍄芫荽及脆米😍以炒烩方法制成入口先来一阵香气扑鼻陈皮味🥰每口口感烟韧有嚼劲🤤

🔸冬蜜丨九宫格
青提白肉火龙果✨桂花南瓜🎃陈皮红豆🫘
接骨木花雪梨🍐葡萄柚草莓软糖🍊豌豆黄
咖啡栗子🌰椰汁芋头🥥黑加仑子软心巧克力🍫
由左至右食起😊我就最钟意中间酸味味中带甘口既葡萄柚草莓软糖❤️

🔸中式甜品✨状元茶
除左基本百合外🙌特别加入左红枣杞子桂圆莲子百合及苹果🍎为这顿充满惊喜既Fine Dining延续甜蜜滋润幸福感觉🙌