2023-06-27
🇵🇪秘鲁菜🍴系香港🇭🇰都算比较少见,而我又暂时未有计划会去秘鲁🇵🇪但系以食行先既我……🤭最近就去左食个秘鲁菜𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🌞估唔到都几岩我口味,可以计划下旅行🧳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌞 Weekend Brunch ($498/pp) 🌞供应时间 : 𝐒𝐀𝐓 • 𝐒𝐔𝐍 • 𝐏𝐇 (𝟏𝟐:𝟎𝟎 - 𝟏𝟒:𝟑𝟎)▪Crudos▫️SALMON TIRADITO三文鱼食落软滑,配左秘鲁菜常用既黄辣酱 • 橄榄油🫒 • 柠汁🍋.▫️MIXTO CEVICHE带子 • 吞拿鱼 • 八爪鱼粒粒𝐌𝐢𝐱埋,酱汁带少少辣,但唔会盖过鱼鲜味🐟.▫️TRUFFLE SCALLOP鲜甜既带子 • 三文鱼籽 • 底配既酱汁少少酸带松露香,令带子甜味更出🤍.▪Starters▫️XOXO CHICKEN脆卜卜既炸鸡髀肉,食落𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲唔干💦配有蛋黄酱可点,不过我觉得本身香料味都够😜.▫️TACOS DE CARNE软饼皮底🫓牛肉煮得入味又淋🐃,配埋牛油果🥑,味道层次丰富.▫️SALMON ANTICUCHO熟既三文鱼好易会煮到"干" / "鞋",但依串鱼肉系滑身😙.▪
而我又暂时未有计划会去秘鲁🇵🇪
但系以食行先既我……🤭
最近就去左食个秘鲁菜𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🌞
估唔到都几岩我口味,可以计划下旅行🧳
🌞 Weekend Brunch ($498/pp) 🌞
▪Crudos
▫️SALMON TIRADITO
▫️MIXTO CEVICHE
▫️TRUFFLE SCALLOP
▪Starters
▫️XOXO CHICKEN
脆卜卜既炸鸡髀肉,食落𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲唔干💦
配有蛋黄酱可点,不过我觉得本身香料味都够😜
▫️TACOS DE CARNE
软饼皮底🫓牛肉煮得入味又淋🐃,配埋牛油果🥑,味道层次丰富
▫️SALMON ANTICUCHO
熟既三文鱼好易会煮到"干" / "鞋",但依串鱼肉系滑身😙
▪ Mains
▫️SIRLOIN DE WAGYU (+$178)
粉粉嫩嫩既牛扒🥩
大厨👨🏻🍳已帮我地切好左🔪
食落都几淋,配埋带少少酸甜秘鲁烤肉酱汁,食落唔会腻🍴
▫️OCTOPUS (+$88)
原条八爪鱼须🐙,表面搽上甜甜烧肉汁,烤到脆脆地,食落唔韧 • 少爽脆✨
记住点埋底既𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡柚子🍊 • 蕃薯蓉🍠,好清新。
▪Dessert
真系完美句号,甜品拼盘入面仲有个生果拼盘🥰
𝟒款都超甜爆汁,菠萝🍍 西瓜🍉 提子🍇 火龙果
𝟑款甜品中,最钟意𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐞(超浓朱古力味🍫 • 脆面)
另外,仲有清新热情果雪糕🍨 • 湿润软熟既蛋糕🍌
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺餐厅布置到热带雨林𝐟𝐞𝐞𝐥 • 播住音乐,好好𝐟𝐞𝐞𝐥🎶