Cafe82都算系美孚近呢一年既大热黄店,长期礼拜日都要排队,小弟几乎每个月都会食一两次,忍唔住帮佢写返个食评☺️食物方面,几乎冇乜边次会令我失望,早餐我如常地嗌我最爱既汉堡扒,扒底下垫住既菇菌先系精华,用少少橄榄油带出菇既香味,再配埋juicy既汉堡扒,加杯冻柠茶,perfect😌但喺呢间小店,最珍贵既系见到好难得既人情味。一班好后生既店员,长期播住80年代既金曲系店铺熟悉既场景。好记得有一次,有熟客细细声话想听林家谦既歌,店员二话不说就loop左一次林家谦近年既热播歌,我埋单既时候都忍唔住讲句,其实我都想点serrini😂而家呢个年代,真系好少有食店俾到呢种人情味既感觉我,有时见到店员跟住monica一齐手舞足蹈,会觉得佢地系真心享受紧喺到做野,好希望佢地可以keep住呢份热情,去感染更多而家活喺困局既同路人