2021-08-09 78 浏览
庆祝一下放大假加完sem, 同fd食好d, 揾到和匠食烧肉,小店装修颇有日式feel, 唔错先叫一份豆腐沙律,一份二人餐,只食肉怕太腻豆腐沙律配胡麻酱,豆腐非常有豆味好食,胡麻酱刚好捞匀沙律,菜亦新鲜爽口,无苦涩味二人餐既牛睇落非常唔错,雪花均匀份量足够,左起牛小排,a4和牛肉眼,牛角切,牛小排牛味较重,而a4和牛油脂非常香,牛角切牛味都ok, 而且食咁多粒都无筋,软熟,相信厨师处理时都下过功夫店员有礼貌,主动教我地点烧最好食每人都会有一份酱汁,柚子清新消腻,中间烧肉汁唔会太浓味死咸,仲有胡麻酱,平时自己偏向重口味会怒沾烧肉汁,不过我认为今次食材靓,肉味足够,所以主要沾少少柚子汁去腻就好好味了!之后叫左一份豚腩肉,日本产帆立贝同鳗鱼炒饭,豚腩肉油花靓,加上有店员教路烧至少少脆,唔会成口油帆立贝大件,黑松露酱,牛油,蒜蓉都不吝啬,烧烤时非常香!食落爽口黑松露酱非常香,物超所值!话晒都日本货!鳗鱼饭中,鳗鱼粒切得几大粒,量亦好多,味道唔会太咸,好食,同朋友分到一人两碗饮品要左青苹果特饮,好靓不过希望味道可以浓多少少整体来讲非常满意,一分钱一分货,外面四五百元既放题都食唔到和匠既质素题外话,

先叫一份豆腐沙律,一份二人餐,只食肉怕太腻

豆腐沙律配胡麻酱,豆腐非常有豆味
好食,胡麻酱刚好捞匀沙律,菜亦新鲜爽口,无苦涩味

店员有礼貌,主动教我地点烧最好食

饮品要左青苹果特饮,好靓
不过希望味道可以浓多少少

题外话,店内主要播日文歌,唔少怀旧日本动漫歌,好正,仲有关8! 唔通有店员系eighter
2021-08-03
  • 日本国产帆立贝(黑松露蒜蓉牛油烧)
  • 美国Prime 牛小排
  • 日本国产A4和牛肉眼