2016-05-10 253 浏览
黎到九龙城揾食, TEA TIME时间好似大部份餐厅都CLOSE左. 见到” 泰风情”舖面几干净, 地方又阔落, 放到我架大型BB车, 就拣佢食个TEA.招牌海南鸡 – 已去骨再斩件, 足料半只, 件件都厚肉而鸡肉嫩滑, 有鸡味, 无雪味! 伴碟的酸辣味更惹味!泰国黑毛猪串烧 – 餐牌上无架, 店员过系新菜色. 一碟半打, 搽左蜜糖再烧, 一入口系甜甜地, 咬落阵阵油香, 猪肉亦十分软滑, 原来系黑毛猪肉系半肥半瘦甘夹住, 唔掂酱汁原味最好食! 一定要热食, 冻左无甘好味.另外ORDER左泰式猪手, 猪手下有菜心及梅菜垫底, 梅菜唔咸仲好淋, 吸晒猪手汁好好味.猪手亦十分淋, 已皮肉分离, 完全无骨, 咬开无难度, 带淡淡八角味, 炆得劲淋!另外ORDER左黑咖啡, 即系走奶咖啡, 甜度岩岩好, 十分冰冻, 亦解下油腻感!
招牌海南鸡 (半只)
招牌海南鸡 (半只)
泰国黑毛猪串烧
泰国黑毛猪串烧

泰式猪手
泰式猪手
题外话/补充资料: 比较多蚊滋仔, 要系甘拍蚊....
2016-05-07
  • 招牌海南鸡