2022-09-21
成日都听到身边既人讲起呢间店,分店亦越开越多,果然系排晒队,今日终于有机会食到啦!《澳洲极上和牛吃到饱》120分钟任食,送左M9和牛牛丸2粒/位,好想讲食完返唔到转头,劲爆汁,juicy,牛味好重,好弹牙!🍲有10款汤底选择,人气锅底有牛夫人秘方麻辣锅同红烧牛骨锅,唔想食太辣,拣左红烧牛骨汤,汤底入面有牛骨、红枣、八角、肉桂枝、香叶、陈皮、姜片等材料熬制而成,五香味和牛骨味好浓郁,岩晒食牛肉做汤底~🐂黎到牛大人,当然主角就系牛肉!质素唔错,亦食到好多款唔同款式嘅牛肉~个人钟意食薄切牛,所以我系狂点澳洲和牛M5牛肩卷,反而安格斯就会韧D,睇个人口感啦!不过总括黎讲都系好重牛味,雪花纹都系好靓,性价比高既!🦑亦有特色野,例如蟹籽墨汁浆、干贝鲜鱼浆、章鱼珍珠浆等等,浓味亦都弹牙,唔错!钟意食羊的朋友,呢间D钮西兰羊卷肉又系必点之选,重羊味,口感一流~见佢做左呢个新出台湾手工啤《酉鬼啤酒》🍺拨云雾见蓬莱仙岛Hazy IPA🏖️于《2022 AIBA 澳洲国际啤酒大赛》获奖,咁就要试下,好清新,match左打边炉~🧃自助Bar提供酱料、饮品、丸类、菜类~ 比较欣赏系有自家制的饮品:洛神花茶、桂花茶
《澳洲极上和牛吃到饱》120分钟任食,送左M9和牛牛丸2粒/位,好想讲食完返唔到转头,劲爆汁,juicy,牛味好重,好弹牙! 🍲有10款汤底选择,人气锅底有牛夫人秘方麻辣锅同红烧牛骨锅,唔想食太辣,拣左红烧牛骨汤,汤底入面有牛骨、红枣、八角、肉桂枝、香叶、陈皮、姜片等材料熬制而成,五香味和牛骨味好浓郁,岩晒食牛肉做汤底~ 🐂黎到牛大人,当然主角就系牛肉!质素唔错,亦食到好多款唔同款式嘅牛肉~
个人钟意食薄切牛,所以我系狂点澳洲和牛M5牛肩卷,反而安格斯就会韧D,睇个人口感啦!不过总括黎讲都系好重牛味,雪花纹都系好靓,性价比高既! 🦑亦有特色野,例如蟹籽墨汁浆、干贝鲜鱼浆、章鱼珍珠浆等等,浓味亦都弹牙,唔错!
钟意食羊的朋友,呢间D钮西兰羊卷肉又系必点之选,重羊味,口感一流~ 见佢做左呢个新出台湾手工啤《酉鬼啤酒》🍺
好清新,match左打边炉~
🧃自助Bar提供酱料、饮品、丸类、菜类~
比较欣赏系有自家制的饮品:洛神花茶、桂花茶等,清香解渴,唔错~
亦可以留意餐厅有D堂食专享,like/follow佢个PAGE可以免费饮一杯 (今期系黑糖珍珠鲜奶)~
🍨甜品有movenpick雪糕、芋圆仙草 (surprisingly一D都唔马虎,好味!)