湾仔原来都有唔少美食餐厅,最近经过见到系地铺嘅呢间——🌟岛聚🌟装修几特别,有个大大玻璃系行人路旁,就觉得好吸引想入去试试佢哋嘅野食,仲见到有个蛋糕柜,里面嘅一块块蛋糕都好吸引😍餐厅嘅食物同饮品味道亦系唔错,值得试吓👍🏻._.🐥|香草烤鸡胸、溏心蛋、凯撒沙律配酸种多士|🥗呢个沙律餐都好丰富下,食晒成个份量都足够饱肚,鸡胸肉份量多,而且好够味,但又唔会太浓味,配埋大量嘅沙律同溏心蛋,呢个沙律餐都好好食👍🏻·🍅|辣茄酱烟三文鱼海鲜意大利粉|🍝呢个意大利粉好浓味,最钟意系佢嘅辣茄酱唔会太酸,少少辣好惹味,意粉虽然唔系挂汁,但每啖意粉都有足够嘅酱汁👍🏻•💜|紫芋栗子薯饼|💜呢个嘅薯饼里面有好香浓嘅紫薯馅,紫色好靓💜在夹杂住好有口感嘅栗子馅料,成块薯饼都好好食👍🏻•🍰|意大利芝士慕丝蛋糕|🍰呢个蛋糕比起出面冇咁甜,食得出佢嘅忌廉系用咗咸忌廉,外层见到一层层嘅馅料,仲有少少冧酒香味,卖相都好靓💕•🌹|热玫瑰咖啡|☕️咖啡充满淡淡的玫瑰香味,饮落口少少甜,面头仲有玫瑰花干花粒同拉花,好睇又好饮👍🏻·💛|斑兰龙眼冰|💛清清地,少少甜,充满龙眼嘅香味,底下仲有唔少龙眼粒💕._.
._.
🐥|香草烤鸡胸、溏心蛋、凯撒沙律配酸种多士|🥗
🍅|辣茄酱烟三文鱼海鲜意大利粉|🍝

💜|紫芋栗子薯饼|💜

🍰|意大利芝士慕丝蛋糕|🍰

🌹|热玫瑰咖啡|☕️
💛|斑兰龙眼冰|💛
清清地,少少甜,充满龙眼嘅香味,底下仲有唔少龙眼粒💕
._.
下午茶