之前上网见到有间系京都有五十年历史既吃茶店会黎香港开 bookmark左好耐 今个礼拜放假终于可以去试下😬 (去之前睇左openrice d食评 个个都弹到…所以抱住中伏既心态去试..)吃茶店松饼 ($58) - 新鲜煎好 热辣辣 又软熟 配埋牛油同糖浆好好味🥞忌廉焦糖吉士布丁 ($38) - 想食布丁好耐啦 佢整得好靓 质感系比较实𠮶种 好香吉士味 配埋个酱好夹🍮经典全日早餐 ($138) - 大份到不得了 2个人分都够食 佢有烟三文鱼 司华力肠 鸡扒 黑松露炒蛋 茄汁豆 牛油果 牛角包 仲有沙律 我觉得每样野都整得几好㖞 牛角包系有整热过既 蛋炒得好滑 沙律又有落酱汁 (好多餐厅d沙律无汁我会唔想食😅)轻怡全日早餐 ($88) - 呢款都系好大份 有野菌 同埋吐司 个吐司烤得好正 个人觉得性价比高过上面个份双重糖心蛋沙律吐司 ($108) - 个糖心蛋好味呀 不过最好味系佢d碎蛋沙律 同吐司系绝配热Cappuccino ($36) - 我就唔饮咖啡既 屋企人话杯咖啡好香 冇落糖都唔会苦唔知系咪无期望咁去试 要求无咁高 我又觉得佢地既食物都系水准之上㖞 每款都好有心机整 整得好靓 好

唔知系咪无期望咁去试 要求无咁高 我又觉得佢地既食物都系水准之上㖞 每款都好有心机整 整得好靓 好有日本吃茶店既感觉 不过每样野都好大份 大家唔好好似我咁眼阔肚窄😂
2022-06-07
$120 (早餐)
  • 忌廉焦糖吉士布丁