2017-10-01
同学聚会,选了这里(选这间因为我有过敏,其他餐厅我都易出事)。在地库,走了后面进入,因为正门难揾。说回食物,一行7人点了以下这些。应该话吸引人、可以选的不多。出名的鸡翼当然要点,有3款:梦幻、塩烧、黑色。梦幻的不梦幻同埋好咸、塩烧唔咸但佢冇乜味、黑色就系甜的反而味道都算ok。不梦幻的梦幻鸡翼。其实系好干身,我钟意有番d肉的。冇味的塩烧鸡翼呢个黑色鸡翼ok,系甜酱油味,但得3只唔够分。其他的都只是一般,都系偏咸同浓味。好得意在日式餐厅有台湾炒面。咁多碟最好味系香煎鸡蛋卷,够热够滑。跟住佢食系劲麻烦,都系用番自己的港式食法。都算贴心有个罐放骨,不过我觉得佢似啖罐多d。这炒面好一般,咸。寿喜锅都系咸。呢样ok,不过不失。简单的反而最稳阵,鸡扒饭味道不错说。全晚呢个蛋卷最好味道。我想食多次。味噌乌冬。咸,浓味系正常,味噌嘛。台湾炒面。如果我去日本的话,唔会点啰。但其实味道系ok的。食物方面,鸡翼同主食坚系一般,某些小食有惊喜。饮品的名称都几特别,有杯叫村姑,有杯叫活力energy什么的,都几搞笑(其实系普通饮品)Again,友好共聚,我重气氛多些,有个地方舒服些,大声讲野又唔惊嘈到人,呢度会系
不梦幻的梦幻鸡翼。其实系好干身,我钟意有番d肉的。
冇味的塩烧鸡翼
呢个黑色鸡翼ok,系甜酱油味,但得3只唔够分。
跟住佢食系劲麻烦,都系用番自己的港式食法。
都算贴心有个罐放骨,不过我觉得佢似啖罐多d。
这炒面好一般,咸。
寿喜锅都系咸。
呢样ok,不过不失。
简单的反而最稳阵,鸡扒饭味道不错说。
全晚呢个蛋卷最好味道。我想食多次。
味噌乌冬。咸,浓味系正常,味噌嘛。
台湾炒面。如果我去日本的话,唔会点啰。但其实味道系ok的。
Again,友好共聚,我重气氛多些,有个地方舒服些,大声讲野又唔惊嘈到人,呢度会系个好地方。至于食物嘛,在这里就不要太高期望了。