2022-08-25
侍应看见我哋三人,推介我们叫一个二人套餐再加多个主菜。睇完餐牌后觉得系好提议。除了加多个意粉之外,我哋再加多四只生蚝。个蕃茄汤香喷喷!好浓好香,本身系一个好开始!只可惜问侍应攞个碗去share嘅时候,他竟然回答:老细叫唔可以比多个碗你地,你哋自己谂办法分咗佢啦! 我真系O晒嘴😧。系乜嘢服务态度?定系我嘅问题,唔应该expect 叫二人套餐佢哋奉旨俾个碗我哋分?(虽然我哋有加其他嘢)我唔想破坏当日嘅气氛,因为难得同两位朋友聚一聚,所以我将自己杯水饮晒,然后用个水杯来饮汤。个侍应行过见到,佢仲够胆讲:哗!你真系用个杯嚟饮呀?我答:系呀,你叫我哋谂办法,呢个系我嘅办法。佢仲继续答:系呀,老细话唔准比碗嘛…..无言…….坦白讲,我相信如果我哋问其他侍应,可能都系唔俾碗,但态度应该会好好多。这个拼盘整体好食的。我尤其钟意个蘑菇炸球,蘑菇味好香浓。烟三文鱼同Parma ham 都好得👍🏻。呢个生蚝好爽甜,满意👍🏻龙虾肉都OK,新鲜爽口、不霉肉的。个汤汁好香好正!青口蚬肉都好好味,但反而俾个汤抢晒镜(喺我嘅心目中)。呢个猪腩肉真系好难忘,经过餐汤事件之后,其实我心好唔舒服,但食每道菜都觉得好好味,同
我答:系呀,你叫我哋谂办法,呢个系我嘅办法。
佢仲继续答:系呀,老细话唔准比碗嘛…..
无言…….
呢个生蚝好爽甜,满意👍🏻
呢个猪腩肉真系好难忘,经过餐汤事件之后,其实我心好唔舒服,但食每道菜都觉得好好味,同埋有另一位侍应主动帮我换咗个杯,呢位侍应嘅服务态度我好欣赏,其实其他侍应都好好,净系𠮶位阿叔态度要执一执。讲返呢个猪腩肉,啲皮脆到呢.呢.呢!怕热气嘅我都放胆去食,跟住个肉谂到呢,平时拣唔食肥嘅我,都食埋。连个薯蓉同羽衣甘蓝配菜都滋味无穷👍🏻
虽然看似系一个平平无奇嘅蚬肉意粉,但意粉煮得啱啱好,蚬肉新鲜,个汁又香,整体超满意👍🏻
我每度菜都赞不绝口,但唯独甜品真系好唔掂!士多啤梨tiramisu 第一次见,梗系要试吓啦!原来用咗杏仁酒,成浸药水味,又太过甜,我同另一位朋友都好唔欣赏!但另外一位朋友觉得好食的,仲食晒添!
整体坐得舒服的,上菜时间快,𩠌菜之间都给予我们时间去进食。除咗餐汤事件之外,我很满意今餐的食物质素,和某几位侍应的服务态度。