2019-12-16 449 浏览
唔知咩事 果日其他餐厅都劲多人排队 唯有四处寻觅其他有色餐厅 辗转黎到呢度其实一心只为医肚 开头一望个餐牌 午餐黎讲价钱实在偏贵但考虑到地段 都尚算合理吧!嗌左"原笼云耳沙姜蒸鸡饭""原笼金蒜云耳蒸龙趸球饭"加左$18配明太子鸡翼 同 芥末云耳蒸饭好。出。色!虽然系蒸饭 但个饭底唔知点解系捞左鸡蛋碎的!个笼底有块荷叶垫底 成个饭劲香荷叶味 另外有阵蒸饭既油香味 但又唔会太油腻 (出面有啲蒸饭为左香口而会落好多油.......)蒸鸡饭既鸡 食得出唔系雪藏鸡 好香好有鸡味 成个蒸饭绝对系惊艳级数 (真系估你唔到咁好食)之后试左个蒸鱼饭坦白讲 相对之下较逊色呢个价钱一定有龙趸食都算系咁但鱼既鲜味真系俾鸡比下去我唔识分佢系咪新鲜龙趸啦但如果用新鲜既其他平价D既鱼 食其鲜味 价钱再调整 有无得谂呢?明太子鸡翼 骨已去 炸得好香 明太子唔会太咸 好食!但芥末云耳较逊色 醋味多过芥末味... 点解会咁LOL加啲麻油可能会好食啲 (个人意见haha)另外 个自家汤真系几好饮! 难得完全无落味精既老火汤! 饮到一滴都无得净!唯一要弹既系 上菜真系等左好耐 可能无预期果日有咁多人光顾?但店员态度一直正面
其实一心只为医肚 开头一望个餐牌 午餐黎讲价钱实在偏贵
但考虑到地段 都尚算合理吧!

嗌左"原笼云耳沙姜蒸鸡饭"
"原笼金蒜云耳蒸龙趸球饭"
加左$18配明太子鸡翼 同 芥末云耳

蒸饭好。出。色!
虽然系蒸饭 但个饭底唔知点解系捞左鸡蛋碎的!
个笼底有块荷叶垫底 成个饭劲香荷叶味
蒸鸡饭既鸡 食得出唔系雪藏鸡 好香好有鸡味
成个蒸饭绝对系惊艳级数 (真系估你唔到咁好食)

之后试左个蒸鱼饭
坦白讲 相对之下较逊色
呢个价钱一定有龙趸食都算系咁
但鱼既鲜味真系俾鸡比下去
我唔识分佢系咪新鲜龙趸啦

明太子鸡翼 骨已去 炸得好香 明太子唔会太咸 好食!
但芥末云耳较逊色 醋味多过芥末味... 点解会咁LOL
加啲麻油可能会好食啲 (个人意见haha)

但店员态度一直正面 有帮手追单既!
值得一赞!

原来食物质素同价钱系有成正比既! 食完餐饭就唔觉得贵噜!
原笼云耳沙姜蒸鸡饭
原笼金蒜云耳蒸龙趸球饭