2024-01-10
厚福街H8大厦一向有好多餐厅,依间楼上西餐好多好评,虽然环境装修唔算好华丽 但食物有保证,尤其系猪鞍扒,特登平平哋黎食个午餐先😍晚餐亦相当有气氛,之前都食过相当适合聚餐 庆祝生日等等!14:30前结账可免加一Amitie Lunch Set Menu▶️Appetizers 前菜是日餐汤或三文鱼沙律伴日式洋葱汁+$15可加餐包是日餐汤是蕃茄牛尾汤,好入味够creamy又唔会太咸。面包有三个款式,+$15好合理👓黑松露野菌烟斗粉 $98烟斗粉有少少似大粒版贝壳粉,几爽口唔会渌得太淋,比我想像中挂汁,都好浓嘅黑松露味,有菇菌洋葱,有别于平时好creamy但漏嘅忌廉汁底。评分:7.5/10👓烤烧西班牙栗饲猪鞍扒伴蜜桃莎莎 $168可配白饭/意粉/薯菜成个午餐餐牌最贵嘅一道菜🤣不过系好食👍🏻烤到刚刚好粉色肉嫩juicy,好厚肉足料,唔太多肥边膏位,岩岩好🤌🏻简单嘅香草调味同酱汁,已经好够。配菜竟然有日本番薯粒+菇菌茄子翠玉瓜等,一定够饱肚!评分:8/10👓Tiramisu coffee 加$15可转特饮面头系一层cream洒上可可粉再插上手指饼,味道系浓郁嘅咖啡味,好轻微嘅可可粉味,其实整体味道
14:30前结账可免加一
👓烤烧西班牙栗饲猪鞍扒伴蜜桃莎莎 $168
可配白饭/意粉/薯菜
评分:8/10
👓Tiramisu coffee 加$15可转特饮
面头系一层cream洒上可可粉再插上手指饼,味道系浓郁嘅咖啡味,好轻微嘅可可粉味,其实整体味道偏咖啡 反而唔太似甜品tiramisu,始终都有少少落差,但唔系难饮嘅,只是觉得唔需要特登加钱叫 唔算好特别🤣
评分:7/10