完全overrated既西餐厅😔😔呢间餐厅上手系高兴,食过几次觉得野食同环境都唔错,前排想再食就发现原来已经执左,转左新既餐厅,主打西餐同甜品,抱住一试无妨既心态去试下,点知都几失望😢😢我地叫左👇🏻💛明太子大虾烩饭 $128 呢个烩饭卖相都唔错,但明太子味道唔出,似忌廉烩饭多d🥲大虾就...只系普通雪虾,仲要系雪到完全无味𠮶款,收呢个价钱比呢个质素既虾就有d overpriced🫠💛手工日本和牛汉堡 配薯条 $128呢个有两个细burger,块汉堡几juicy,都算有牛肉味,薯条都够热,算系正常发挥🙌🏻💛流心爆浆tiramisu $68呢个就真系麻麻地👎🏻首先呢款甜品本身系可以整开块胶倒出黎好似流心效果咁既设计,但块胶完全痴实左个tiramisu,试左几次同要好大力先倒到出黎,而效果都唔系太流心,建议餐厅重新研究下点样先整到个倒出黎系靓既formula🫠而味道方面都好麻麻,无咩咖啡味,略嫌过甜,唯一特别系个底系饼底,多左个层次😬而最搞笑系落单既时候我地拣左后上(手机落单的),我地都无叫上仲食紧主菜就突然上个甜品,咁请问后上既意义系边度🫠仲要当时同店员讲话我地未叫上甜品仲食紧主菜,但佢只
完全overrated既西餐厅😔😔

我地叫左👇🏻
💛明太子大虾烩饭 $128
呢个烩饭卖相都唔错,但明太子味道唔出,似忌廉烩饭多d🥲

💛手工日本和牛汉堡 配薯条 $128

💛流心爆浆tiramisu $68
呢个就真系麻麻地👎🏻

仲要当时同店员讲话我地未叫上甜品仲食紧主菜,但佢只系系成台都系野既情况放底个甜品,完全无理我地😣

另外餐厅人手唔太够,我地订左台都要等一段时间先有人理我地,埋单都等左好耐,食既时候又疯狂上错野,我地叫三样野,有两次我地碟野都去左其他台度,然后甜品又自己上左,唔知想点🫢
环境就唔算太舒服,灯光有d奇怪,如无意外都应该唔会试第二次🫤

味道:6.5/10
服务:3/10
环境:6/10
性价比:5/10

📍 Four O Five Coffee & Eatery
Shop 2, G/F, Shing Yip Industrial Building, 19-21 Shing Yip Street, Kwun Tong

📌人均消费: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #steak#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #台湾菜#hkfoodpic#hkfoodblog #bistro #cafe#LF观塘#台式美食 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推荐 #观塘美食推介#观塘美食